English 繁体中文 日本語 Česky Suomi Francais עברית Magyar Italiano 한글 Português Svenska

Mobile phone
Aichis Center för japanska studier - Yamasa institutet
Blog Sökning 


Studio lägenheter - Yamasa Villa V

Inledning

Villa 5, som blev färdigbyggt 2007, består av studiolägenheter som är designade helt och hållet utifrån feedback från våra studenter. Dessa lägenheter är belägna bredvid studio lägenheterna Yamasa Villa III & IV och har lika långt till affärer och restauranger, kampuset (8 - 10 minuters gångavstånd) och offentliga färdmedel. Vem som helst kan hyra dessa lägenheterna, men förtur ges oftast till de som studerar 3 månader eller längre, och dessutom innebär den höga efterfrågan och det begränsade antalet lägenheter att lediga rum är relativt få.

Lägenheterna

Lägenheterna är i västerländsk stil och det finns två olika typer. Typ A (6 lägenheter) inkluderar ett loft och har en total area på 26.36 m² (golvytan är 22.82 m², loft utrymmet 3.54 m²), Typ B (2 lägenheter) har en total area på 30.07 m². Båda typer har högt i tak, luftkonditionering/uppvärmning, stor garderob, utrustat kök med vask, kylskåp, elektriska kokplattor (2 induktionskokare), mikrovågsugn, brödrost, elektrisk riskokare och en del köksgeråd (stekpanna, grytor, kittel). Det finns inga gas spisar tillgängliga, men en del långtids studerande köper egna gasplattor med förbrukbara gaspatroner. Yamasa har försett lägenheten med tvättmaskin, tv, skrivbord och stol, skrivbordslampa, köksbord och stol, soffa och bokhyllor. Typ A lägenheterna har en madrass uppe på loftet (som är tillgängligt via trappor, inte stege) och typ B lägenheterna har en semi-dubbel säng och madrass (120 cm bred, 210 cm lång, sängkläder är inte försedda). Det finns ett övertäckt cykelställ bredvid Yamasa Villa III & IV - mindre än 20 meter bort.

Lägenheterna i Villa 5 har väl utbyggda matlagningsutrymmen, högt i tak och dörrgångar, effektiviserad energi förbrukning och erbjuder mer avskildhet och säkerhet. Rummen är byggda med avsikt att göra det bekvämare för studenter längre än 175 cm att bo i japan. Höjden på skrivbord, vask, matlagningsytor, dusch munstycke etc har höjts för att förebygga ryggont och obehag. Alla lägenheter är fullt möblerade och har god belysning; de är designade för enkelboende, med dubbel t glaserade fönster och omfattande ljudisolering för att förminska störningar från yttre ljudkällor i ditt hem och studiemiljö. Det är de enda lägenheterna designade för enkelboende som inkluderar en soffa.

Studenter som bor i Yamasa Villa 5 har alla tillgång till internet (fiber-optik). Kostnaden för uppkopplingen är inkluderad i hyran och det behövs inte göras någon ansökan. Uppkopplingen är aktiv från och med att du flyttar in. Man behöver en kort kabel för att koppla upp sig. Det finns ett telefon uttag med lägenheten är inte försedd med telefon. Om man vill installera telefon/fax så skulle man behöva skriva kontrakt eller hyra en lina. De flesta studenter väljer att använda mjukvara på sin dator för att ringa över internetuppkopplingen istället. Yamasa kan hjälpa till om du vill ha en telefon installerad i lägenheten. Studenter väljer oftast de billigare alternativen: mobiltelefoner, kontantkort eller Skype.

Området

Det finns affärer i närheten, inklusive två restauranger som har öppet 24 timmar om dygnet, en tobakshandel som också är öppen 24 timmar om dygnet, diverse andra restauranger, biljardhall, stormarknad, och skolan som är inom 10 minuters gångavstånd. Transportförbindelser är mycket bra, eftersom Yamasa Villa 5 är beläget nära den stora motorleden som går genom okazaki (men tillräckligt långt borta, och med tillräckligt god ljudisolering för att det alltid ska vara tyst).

Fotogalleri - Från utsidan


Sett från utsidan

Sett från utsidan

Från vänster till höger: Villa IV, V och III

Fotogalleri - Rumstyp A


Vardagsrum

Vardagsrum

Lagringsutrymme

Från sängen

Sängen

Skrivbord

Luftkonditionering

Kök

Kök och badrumsingång

Mikrovågsugn

Ugn och riskokare

Kylskåpet

Badrum

Dörrsäkerhet

Utsikt från fönstret

Port-telefon

Fotogalleri - Rumstyp B


Skrivbord

Garderob

Ugn och riskokare

Kök

Rök insugsfläkt

Rum

El-spis och vask

Dörringång

Kylskåp och mikrovågsugn

Garderob

Mikrovågsugn

Separat toalett

Rum och kök

Tvättmaskin

Badrum

Lagringsutrymme i köket

KartaHattori stiftelsen (grundat 1919) - Institutionen Yamasa
1-2-1 Hanehigashi-machi, Okazaki City, Aichi Prefecture, JAPAN 444-0832
Tel: +81 (0)564 55 8111 Fax: +81 (0)564 55 8113 Email: Förfrågningar

© 2013 The Yamasa Institute. All rights reserved.

Valid CSS!