English 繁体中文 日本語 Česky Suomi Francais עברית Magyar Italiano 한글 Português Svenska

Mobile phone
Aichis Center för japanska studier - Yamasa institutet
Blog Sökning 


Visum

Alla personer som inte är japaner kommer att behöva visum när det kommer till japan. Medborgare från en del länder blir automatiskt försedda med turistvisum vid inträde i japan; folk från andra länder måste ansöka om visum i förväg. Oavsett vilket som är fallet, om du är osäker på någonting så kontakta antingen Yamasa, din studievägledare eller närmaste japanska konsulat för rådgivningen. Ta inte för givet att du kommer bli tilldelad ett visum bara du har med dig ditt pass. Kolla upp vilka regler som gäller först.

Turist visum

Varaktigheten på turistvisumet varierar från land till land; i vissa fall är det två veckor, i andra fall 6 månader. Vanligtvis är det giltigt i antingen 3 månader eller 90 dagar. Medborgare från många länder blir automatiskt försedda med turistvisum när de anländer till flygplatsen. Andra måste först besöka ett japanskt konsulat för att få sitt visum. Personer från vissa länder kommer att behöva en personlig borgensman i japan och det kan ta flera månader att bli tilldelad turistvisumet. Var vänlig att kontakta närmaste japanska konsulat för att få reda på deras krav för medborgare från ditt land innan du fastställer dina planer för att studera i japan. Man kan närvara Yamasas kurser på detta visum så länge det är giltigt, men det är inte tillåtet att arbeta när man har turistvisum.

Student Visum

Detta visum kräver lite mer förberedelse av sökande. Student visumet delas ut två gånger per år: en gång i april och en gång i oktober. Visumet som gäller från april är giltigt i ett år och kan förnyas för att få totalt två års studier. Ansökningen måste fullbordas för den 20 december året innan. Visumet som gäller från oktober är giltigt för upp till 18 månaders studier, och sista ansökningsdatum är den 20 juni samma år. Alla som ansöker måste kunna visa upp att de har tillräckligt stora besparingar för att täcka sina studiekostnader i ett år, eller att de har en finansiell sponsor som kan göra det. En del personer som ansöker kan komma att behöva en personlig borgensman. Man kan bara delta i akademiska kurser om man är här på studentvisumet (Acceleration, AIJP, AJSP). Man kan arbeta i upp till fyra timmar per dag på detta visum efter att man ansökt m tillstånd.

Working Holiday Visa

working holiday visat är bara tillgängligt för medborgare från ett fåtal länder (kontrollera med japanska konsulatet för att se om du är behörig). Detta visum kan bara tas en gång, varar vanligtvis i 6 månader och går att ansöka till t om att man är 30 år gammal. Ansökan till visumet görs genom närmaste japanska konsulat. Det behövs ingen dokumentation från Yamasa. När man kommer till japan har man rätt att studera eller jobba som man själv vill. Man kan delta i vilket som helst av Yamasas program på detta visat.

Övrigt

Registreringskort för utlänningar

Under tiden man befinner sig i japan på studentvisumet kommer man att bli försedd med ett registreringskort för utlänningar. Man är bunden av lagen att alltid bära detta på sig.

Internationellt körkort

Det är en bra idé att skaffa ett internationellt körkort innan man kommer till japan, ifall man avser att hyra bil.


Hattori stiftelsen (grundat 1919) - Institutionen Yamasa
1-2-1 Hanehigashi-machi, Okazaki City, Aichi Prefecture, JAPAN 444-0832
Tel: +81 (0)564 55 8111 Fax: +81 (0)564 55 8113 Email: Förfrågningar

© 2013 The Yamasa Institute. All rights reserved.

Valid CSS!