English 繁体中文 日本語 Česky Suomi Francais עברית Magyar Italiano 한글 Português Svenska

Mobile phone
Aichis Center för japanska studier - Yamasa institutet
Blog Sökning 


Hälsovård och försäkring


"Vad händer om jag blir sjuk?"

Nästan alla som planerar att studera utomlands under en längre period ställer denna frågan. En annan sak som det är lika viktigt att fråga om är vilken sorts hjälp du egentligen kommer få från institutet där avser att studera.

(Citerat med tillåtelse från JLEICs studie guide om japan)


Japan är ett säker land och standarden på hälsovården är bland världens högsta. Studenter kommer dock att behöva betänka vad som händer om de skulle bli sjuka och, i vissa fall, göra vissa förberedelser som gör livet lättare om sjukdom inträffar.

Yamasas kampus är beläget bredvid Minami (Södra) sjukhuset - Faktum är att sjukhusets dörrar och dörrarna på skolans huvudbyggnad Yamasa II ligger mindre än 200 meter bort från varandra. Yamasas lärarkår och administration kommer, under hela din vistelse, att vara tillgängliga för att hjälpa dig med medicinska problem eller frågor, på ditt eget språk där det behövs. I princip hela yamasas lärarkår och administration har egen erfarenhet av att bo och studera i främmande länder. Att inte kunna kommunicera är vanligtvis ett av de mest frusterande problemet om man studerar i ett främmande land och behöver vård. Som student på Yamasa är detta nånting som du inte behöver oroa dig för.

Försäkring

För våra studenters säkerhet och välmående rekommenderar Yamasa starkt att alla studenter som kommer till japan på ett visum för kort vistelse är täckta av reseförsäkring eller internationell hälsoförsäkring som är giltigt i japan under hela deras vistelse. Man bör ordna försäkringen innan man kommer till japan. I japan måste man vanligtvis först betala för behandlingen och sen få betalt från sin försäkrings byrå. Det är bäst att ha med ett kredit kort eller att på annan väg se till så att det går att ordna betalningen i nödfall. Yamasa kommer kostnadsfritt att hjälpa till med att få tag i de kvitton och ordna de översättningar som krävs för att få ut pengar på försäkringen.

Om du åker till japan på studentvisum, så har du rätt att gå med i japans nationella hälsovårdsförsäkringsprogram (Japan National Health Insurance eller JNHI) vid din ankomst. JNHI erbjuder full täckning för medicinska tjänster inklusive tandvård och som student får man rabatt på upp till 60% på premierna. JNHI policyn täcker mellan 70-80% av kostnaden på allmänvård, tandvårc och inläggning på sjukhus. Yamasas personal kommer att hjälpa till med att arrangera försäkringen. Du kommer att få kvitton för de delbetalningar du behöver göra ifall du behöver medicinsk vård. Om dina utgifter överskrider en viss nivå (vanligtvis ungefär 60000 yen per år) så kommer överskottet att återbetalas.

För att sammanfatta, när man väljer skola så är det inte bara viktigt att ta hänsyn till kvalitén på utlärning, lärare, lokaler och tillgång på boende, utan även att kontrollera att du blir försedd med den information och det stöd som behövs för att du ska kunna studera i trygghet, utan några ytterligare bekymmer eller distraktioner.


Hattori stiftelsen (grundat 1919) - Institutionen Yamasa
1-2-1 Hanehigashi-machi, Okazaki City, Aichi Prefecture, JAPAN 444-0832
Tel: +81 (0)564 55 8111 Fax: +81 (0)564 55 8113 Email: Förfrågningar

© 2013 The Yamasa Institute. All rights reserved.

Valid CSS!